LC chrumkavý cesnakový chlieb v talianskom štýle

Dnes pre vás máme recept na chrumkavý cesnakový chlieb v talianskom štýle. Pozor, jeho chuť je návyková! Hotový je za 30 minút a pochutnať si na ňom môžete už v 2. fáze redukčného režimu keto diéty či v rámci low carb, nízkosacharidového stravovania. Prajeme dobrú chuť!

Postup

Rúru predhrejte na 200 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie.

V miske, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry, zmiešajte mozzarellu, mandľovou múku, smotanový syr, cesnakové korenie, prášok do pečiva a veľkú štipku soli. Túto zmes rozohrejte v mikrovlnnej rúre, kým sa syr nerozpustí (asi 1 minúta).

Potom vmiešajte vajcia a vytvarujte cesto na plech. V malej miske zmiešajte rozpustené maslo s cesnakom, petržlenovou vňaťou a parmezánom. Zmesou potierajte chlieb pred, počas aj po upečení.

Pečieme 15-20 minút.

Nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou či marinádou podľa chuti.

Ingrediencie

Nakrájaná mozarella –  1 hrnček
Mandľová múka –  1/2 hrnčeka
Tavený smotanový syr – 2 lyžice
Cesnakové korenie – 1 lyžica
Kypriaci prášok bez fosfátov – 1 lyžička
Soľ  – veľká štipka
Vajcia – 1 ks
Rozpustené maslo – 1 lyžica
Cesnak – 1 strúčik
Čerstvo nasekaná petržlenová vňať – 1 lyžica
Nastrúhaný parmezán – 1 lyžica