Zapečený kaleráb

Máme pre vás tip na obed či večeru v keto štýle. Pripravte si zapečený kaleráb so syrom a kuracím mäsom. Pochutnáte si!

Postup

Kaleráb nakrájame na kocky, chvíľku povaríme a potom precedíme.

Na troške oleja do zlatista orestujeme na rezance nakrájané kuracie prsia.

V pekáčiku zmiešame kaleráb, mäso, bylinky, korenie, prelisovaný cesnak, zalejeme smotanou, posypeme syrom a dáme piecť na 180 ° C na cca 30 minút do zlatista.

Ingrediencie

Kaleráb –  2 veľké ks
Kuracie prsia – 1 ks
Cesnak –  2 strúčiky
Smotana 33% – 1 ks
Soľ, korenie – štipka
Bylinky – podľa chuti
Syr na posypanie (Eidam 45%)
Olej alebo GHEE maslo
Voda